Shepherd Pantoffel Review

Shepherd sloffen

Shepherd Pantoffel Review

De koude dagen zijn ook in Nederland aangebroken, tijd dus om na het werk meteen de pantoffels aan te trekken als je thuis bent. Het Zweedse merk Shepherd of Sweden staat bekend om de pantoffels en schoenen met een 100% schapenwol binnenvoering. Het materiaal aan de buitenkant is meestal van suède of leer. Samen met UGG en Warmbat is Shepherd of Sweden één van de grotere producenten van schoenen en pantoffels met schapenwol. Tijd dus om een paar pantoffels van Shepherd aan onze test te onderwerpen. Van Shepherd of Sweden ontvingen wij een paar Shepherd Henrik pantoffels om aan een review te onderwerpen. Onze testpersoon heeft met enige regelmaat de Shepherd pantoffels gedragen onder zowel koude omstandigheden als in de warmere zomers.

Design

De Shepherd Henrik is een pantoffel die de voet volledig omringt, het grijze schapenwol zit dan ook om je volledige voet. De pantoffel heeft geen verharde zool, maar de zool is wel iets dikker en slijt daardoor niet snel. De buitenkant is van kwalitatief suede leer. Op de officiële site van Shepherd blijkt dat de pantoffel in meer dan 21 kleuren is gemaakt, in Nederland zijn echter enkel de meer traditionele kleuren beschikbaar bij de webshops die Shepherd sloffen verkopen.

Comfort

Op aanraden van Shepherd besloten we één maat groter dan normaal te bestellen. Desondanks zaten de pantoffels in het begin nog wel wat krap, dit komt echter doordat de schapenwol zich nog moet vormen. Na een week vormt de schapenvacht zich goed naar de voet en wordt je voet comfortabel omringt met de heerlijk warme schapenwol. Ook als je er met koude voeten instapt zijn je voeten binnen no time weer warm. Het fijne van pantoffels met een schapenwol binnenvoering is dat je voeten niet gaan zweten, want het wol heeft ademende eigenschappen. Ook bij de Shepherd Hendrik pantoffel merk je dat je voeten goed op temperatuur worden gehouden zonder dat je voeten gaan zweten, zoals bijvoorbeeld wel al snel bij pantoffels met een textiel of fake fur voering gebeurd.

De pantoffels zijn erg licht en zitten als een tweede vacht om je huid. Groot voordeel van een pantoffel die de hele voet omringt is dat je hele voet warm wordt gehouden, bij schapenwol pantoffels met een open hak blijft je hak koud, waardoor deze in de winter toch niet voor voldoende warmte zorgen.

Klein minpuntje is dat na verloop van tijd een klein gedeelte van de wol bij de hak slijt, maar onze ervaring is dat dit bij intensief gebruik bij vrijwel alle merken en pantoffel soorten het geval is, omdat dit het punt is waar je het meest op steunt tijdens het lopen en dus kwetsbaar is. De rest van de schapenwol blijft na verloop van tijd goed zitten in de pantoffel.

Ook in de lente en zomermaanden is de pantoffel prima te dragen. De schapenwol zorgt in de zomer voor verkoeling en werkt als een natuurlijke airco, zoals de wol ook functioneert bij schapen in de zomer. De pantoffels zijn dan ook het hele jaar te dragen.

Eindoordeel

Op zoek naar een heerlijk warme herenpantoffel van goede kwaliteit, dan zijn Shepherd Henrik pantoffels een aanrader. Mijn ervaring is dat de gehele voet goed wordt warm gehouden en de pantoffel zit heerlijk comfortabel om je voet. De zool beweegt mee met je tenen, waardoor je er prima op kunt lopen. Ook de kwaliteit is zoals je mag verwachten van een premium pantoffelmerk als Shepherd of Sweden, namelijk zacht, warm en duurzaam.

Inmiddels is de Shepherd Henrik niet meer verkrijgbaar.

Andere Shepherd pantoffels zijn verkrijgbaar bij Bol.com & Nelson

Share this post