Vijf redenen voor het kopen van schapenwollen sloffen

Schapenwollen sloffen

Vijf redenen voor het kopen van schapenwollen sloffen

Het aanbod aan schapenwollen pantoffels is de afgelopen jaren door merken als UGG, Shepherd of Sweden, Warmbat Australia en EMU Australia flink uitgebreid. Maar waarom is een pantoffel van schapenvacht nou zo populair aan het worden in Nederland? We hebben de vijf belangrijkste redenen voor het kopen van schapenwollen sloffen op een rijtje gezet.

1. Schapenwol wordt ook wel een natuurlijke airconditioning genoemd. De schapen worden in de winter namelijk beschermd tegen extreme kou, terwijl de wol in de winter zorgt voor een heerlijk verkoelende mantel. Dit effect hebben pantoffels met een schapenvacht binnenvoering ook voor uw voeten. De wol bestaat uit miljoenen gekrulde wolvezeltjes. Deze vezeltjes bevatten van nature veel lucht, wat weer zorgt voor een optimale isolatie en ventilatie van de wol.

2. Met schapenwollen sloffen heeft u geen last van zweetvoeten. Het wol is een uitstekende anti-transpirant. Dit komt doordat wol een groot absorptievermogen heeft door de miljoenen wol vezeltjes die het vocht gemakkelijk opnemen.

3. Schapenwol bevordert de bloedsomloop. Het stimuleren van je bloedcirculatie helpt uiteraard tegen koude voeten. Ook schapenwollen sokken zijn om die reden een aanrader tegen koude voeten ten opzichte van synthetische sokken.

4. Schapenwollen sloffen hebben meestal een flexibele zool, wat weer ten gevolge heeft dat je je voet beter kunt bewegen in de pantoffel. Een beweeglijkere voet zorgt voor een betere bloedsomloop, wat weer koude voeten tegen gaat. Uiteraard zijn er ook pantoffels met een harde zool, dit is aan te raden als u een vloer heeft die bij zachte sloffen voor veel slijtage zou kunnen zorgen.

5. Schapenwollen sloffen van merken als UGG en Shepherd staan bekend om hun sublieme kwaliteit en vakmanschap. De schapenwollen pantoffels van deze merken gaan dan ook vele jaren mee en slijten niet snel. Wol zelf heeft een levensduur van maar liefst 80 jaar!

Share this post