Texeler GreenDream 4jr organic 200/200cm

 493,00

Beschrijving

U kunt met een gerust hart slapen onder de Texeler Green Dream. Dit dekbed is een natuurproduct pur sang en samengesteld uit duurzame materialen. De zachte scheerwol is vanzelfsprekend afkomstig van Texelse schapen. Het weiland waarop ze grazen, is niet bewerkt met bestrijdingsmiddelen. De Green Dream draagt het Waddengoud-keurmerk: dat garandeert onder meer respect voor dierenwelzijn.

Daarnaast krijgt de wol een wasbeurt volgens het ‘Dylan Eco Systeem’: er komen alleen natuurlijke, afbreekbare middelen aan te pas. De hoogwaardige katoen – bestemd voor de tijk – is verbouwd op plantages waar absoluut geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Dit wordt streng bewaakt aan de hand van de eisen, vastgelegd in de Global Organic Textiel Standard (GOTS).

Duurzaamheid staat ook in ons eigen productie proces hoog in het vaandel. Tijdens de katoen- en wolverwerking en distributie gaat uiteraard alle aandacht uit naar mens en milieu.

GOTS keurmerk

Het GOTS keurmerk (Global Organic Textile Standard) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. Texeler Green Dreem voldoet aan de eisen om dit mooie keurmerk te mogen dragen! Dit dekbed is dus met recht ‘groen’. Jaarlijks vinden er scherpe controles plaats.

Extra informatie

Maatvoering

Extra breed

EAN

8717228218859

Verpakking lengte

600 mm

Verpakking hoogte

700 mm

Verpakking breedte

800 mm

Speciaal voor kinderen

Nee

Product gewicht

1980 kg

Gewicht

1980 g

Doelgroep

Alle

Keurmerk

Global Organic Textile Standard

Type dekbed

4-seizoenendekbed

Product breedte

200 cm

Type dekbed bevestiging

Rits

Warmteklasse

1, 2, 3 en 4

Anti-allergie

Ja

Geschikt voor droger

Nee

Wasbaar

Ja

Materiaal vulling

Schapenwol

Materiaal tijk

Biologisch katoen

Product lengte

200 cm

Wasvoorschrift

Alleen chemisch reinigen