Texeler GreenDream 4jr organic 200/200cm

 429,00

Beschrijving

U kunt met een gerust hart slapen onder de Texeler Green Dream. Dit dekbed is een natuurproduct pur sang en samengesteld uit duurzame materialen. De zachte scheerwol is vanzelfsprekend afkomstig van Texelse schapen. Het weiland waarop ze grazen, is niet bewerkt met bestrijdingsmiddelen. De Green Dream draagt het Waddengoud-keurmerk: dat garandeert onder meer respect voor dierenwelzijn.

Daarnaast krijgt de wol een wasbeurt volgens het ‘Dylan Eco Systeem’: er komen alleen natuurlijke, afbreekbare middelen aan te pas. De hoogwaardige katoen – bestemd voor de tijk – is verbouwd op plantages waar absoluut geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Dit wordt streng bewaakt aan de hand van de eisen, vastgelegd in de Global Organic Textiel Standard (GOTS).

Duurzaamheid staat ook in ons eigen productie proces hoog in het vaandel. Tijdens de katoen- en wolverwerking en distributie gaat uiteraard alle aandacht uit naar mens en milieu.

GOTS keurmerk

Het GOTS keurmerk (Global Organic Textile Standard) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. Texeler Green Dreem voldoet aan de eisen om dit mooie keurmerk te mogen dragen! Dit dekbed is dus met recht ‘groen’. Jaarlijks vinden er scherpe controles plaats.

Extra informatie

Maatvoering

Extra breed

Type dekbed bevestiging

Rits

Wasvoorschrift

Alleen chemisch reinigen

Product lengte

200 cm

Materiaal tijk

Biologisch katoen

Materiaal vulling

Schapenwol

Wasbaar

Ja

Geschikt voor droger

Nee

Anti-allergie

Ja

Warmteklasse

1, 2, 3 en 4

Product breedte

200 cm

EAN

8717228218859

Type dekbed

4-seizoenendekbed

Keurmerk

Global Organic Textile Standard

Doelgroep

Alle

Gewicht

1980 g

Product gewicht

1980 kg

Speciaal voor kinderen

Nee

Verpakking breedte

800 mm

Verpakking hoogte

700 mm

Verpakking lengte

600 mm