Voor-najaar dekbed Cashmere 240×220

 379,95

Beschrijving

Cashmere / Voor-najaarsdekbed.. .. de slimme keuze van Whitefox

Een luxe single dekbed, gevuld met 100% Kasjmier, voorzien van Mako katoenen lichtgrijze tijk. Een weldadig dekbed voor in de zomermaanden.

CASHMERE DEKBED

Het Whitefox Cashmer dekbed is licht en luchtig ondanks het vulgewicht van 260 gram cashmer per m². Omdat cashmer erg goed ventileert en reguleert, is het ideaal voor gebruik tijdens het voor- en het najaar. Zowel de cashmer vulling als de katoenen tijk voelen heerlijk zacht aan. Het dekbed heeft warmteklasse 3. De cashmer dekbedden van Whitefoxbedding zijn verkrijgbaar in de lengte 2.00. Lekker comfortabeler en nooit geen koude voeten tijdens het slapen.

CASHMERE IS DUURZAAM

Zuivere Cashmere dekbedden worden met zorg gemaakt en garanderen een levensduur van tenminste 8 jaar als u het dekbed af en toe lucht en laat reinigen bij de stomerij op het wol programma P.

WAT IS CASHMERE

Cashmere, Kasjmier of kasjmir is een type wol afkomstig van de Kasjmirgeit. De wol is genoemd naar het gebied Kasjmir in India, Pakistan en China. Uit dit gebied komen de oorspronkelijke geitenrassen. De Kasjmirwol is een fijne en zeer zachte, soepele vezel, 19 tot onder 12 μm. Ze wordt traditioneel gewonnen door de ondervacht van de geit te kammen, maar in de moderne bedrijven worden de geiten geschoren. De hoogste kwaliteit Kasjmier is afkomstig van de nek en kin van de
geit.De gewenste fijne vezels zitten alleen in de ondervacht. De stuggere vezels van de bovenvacht moeten verwijderd worden. Dit gebeurt machinaal. Per geit is de opbrengst ongeveer 150 gram per keer. Kasjmir is een dure natuurvezel en wordt daarom vaak met merino of andere wol gemengd. De prijs is er vooral van afhankelijk hoe fijn de wol is. Verder spelen de vezellengte, de mate van kroezing en de kleur een rol. Kasjmir kan net zoals schapenwol worden verwerkt en geverfd. Als gevolg van de fijne vezels hebben artikelen van Kasjmirwol zeer goede warmte-isolerende eigenschappen bij een laag gewicht. Wanneer textiel van Kasjmier gefabriceerd wordt, zal de ervaring zijn dat zomers deze koel aanvoelen, terwijl in de winter Kasjmiertextiel lichaamswarmte juist meer vasthoudt. Dit komt de zweetproductie ten goede en zorgt voor een aangenaam slaapcomfort.

Extra informatie

Maatvoering

Tweepersoons

Type dekbed

Lente/Herfst

Wasvoorschrift

40°C

Speciaal voor kinderen

Nee

Percentage Dons

0 %

Doelgroep

Volwassenen

EAN

8717228217241

Warmteklasse

3

Product breedte

240 cm

Anti-allergie

Ja

Geschikt voor droger

Nee

Wasbaar

Ja

Materiaal vulling

Schapenwol

Materiaal tijk

Katoen

Product lengte

220 cm